Terug naar Individual sessions

Individuele sessie
’Bij Maneesha kan ik praten over mooie en heftige ervaringen, zij kan echt met je mee kijken en dat is zo fijn. Voelt als een bevestiging. Het is fijn om met haar te praten over alles, ik vind haar oprechtheid, warmte en liefde fijn. Ik vind haar eerlijk, puur en oprecht. De paar keer bij Maneesha werkten helend voor mij en mijn gezin. Het geeft mij een fijn gevoel dat ik altijd naar haar toe kan voor zaken die ik niet met iedereen kan en wil bespreken en Maneesha kijkt nergens raar van op. Hoop nog veel van haar te mogen leren en te delen. Een warm mens".

Carlijn.

 
Haptotherapie..
.....wist ik precies wat het was? Stond ik er meteen voor open? Dat wist ik niet zeker. Wél wist ik zeker dat ik dingen in mijn leven anders wilde, er anders naar kunnen kijken. En wat heeft Maneesha mij daar ongelooflijk bij geholpen! Ze zette me aan het denken, of nee, aan het voelen. Ze bracht me soms in verwarring, om uiteindelijk veel meer rust te kunnen vinden in mezelf. Maneesha is iemand die op een liefdevolle, warme manier confronteert, en tegelijkertijd rust en energie kan brengen. Daadkrachtig en tegelijkertijd ruimtegevend en onderzoekend. Nog elke keer als ik bij haar binnenstap voel ik de fijne energie en kom ik direct tot rust. Ze heeft me geleerd om m’n lijf beter te voelen, om meer oog te hebben voor details, keuzes te maken. Maar vooral heeft ze me meegegeven dat het leven een prachtige flow is waar je gewoon heerlijk in op kunt gaan, als je je er maar voor open stelt. 
 
Renske
 
Embodiment:
Vanaf de eerste keer dat ik Maneesha had ontmoet wist ik dat ik de Embodiment training bij haar wilde volgen. Een investering in mijzelf, zo voelde het. Vanaf de eerste minuut van Embodiment is er nooit twijfel geweest dat ik dit moest doen. Ik heb mijzelf door deze training kunnen bevrijden en mijn leven is vol liefde. Maneesha heeft mij op een liefdevolle, confronterende manier in mijn eigen kracht gezet en mij laten zien wie ik echt ben. En dat is groter dan ik in eerste instantie dacht. De Embodiment trainingen gun ik iedereen. Het is voor mij een ’live event’ geweest die mijn leven 100 procent de juiste richting heeft gegeven. Dit is het grootste cadeau dat ik ooit heb gekregen. 
 
& Yoga Lessen:
In de yoga lessen van Maneesha kom ik thuis. Het zijn 90 minuten waarin ik weer voel wie ik echt ben. De woorden die gezegd worden, de muziek die gedraaid wordt, de houdingen die aangenomen worden en de mantra’s die gezongen worden vormen een magische les waarin ik mijn eigen goddelijkheid mag ervaren. Maneesha haar aanwezigheid is bekrachtigend en inspirerend. Het is een cadeau! 
 
Marieke
 
Yoga
Na verschillende yogascholen te hebben ervaren is dit toch duidelijk een ander soort les die, naar mijn inzien, meer gaat over je geestelijke en lichamelijke gezondheid i.p.v. een serie bewegingen uitvoeren. Ik vind Maneesha een erg prettige docent, vol humor, kennis van zaken en betrokken bij wat ze doet.
 
Bibi
 
 
 
Waar te beginnen. De embodiment training is voor mij eigenlijk bijna onbeschrijflijk. Toch ga ik een poging doen :)
 
Maneesha en de groep vrouwen waarmee ik de training doe helpen mij om keer op keer weer verbinding te maken met mijn oerkracht. Waarin ik volledig vertrouw en waarin ik mij veilig voel. Om dit te kunnen voelen worden tijdens de training alle blokkades inzichtelijk gemaakt die mij daarvan weerhouden. Ik leer en ervaar wat in de weg zit. Pijn, verdriet en angsten zijn naar de oppervlakte gekomen. Om zo getransformeerd te kunnen worden tot liefde. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat boosheid, eigenlijk liefde is. Maar ik mocht nooit boos zijn van mezelf, want dat ‘is iets slechts’. Terwijl ik nu weet en voel dat als ik ergens boos om ben, dat het dan betekent dat ik iets liefheb. En daarvoor opkom. 
 
De embodiment training doe je samen met een prachtige groep vrouwen. We zijn elkaars spiegels, we helpen elkaar en bekrachtigen elkaar. We schreeuwen samen, we huilen samen. We vangen elkaar op. Het voelt als een warm bad, waarin alles er mag zijn en ik me gedragen voel. Onbewuste angsten en verlangens zijn ook naar boven gekomen, omdat iemand anders deze uitte en ik het herkende. Op deze manier kon ik ‘dieper gaan’, dan dat ik ooit gegaan was. 
 
In de Embodiment training zijn we samen in al onze kwetsbaarheid. En dat is meer bekrachtigend dat wat ik ook ken. Want als alle kwetsbaarheid er mag zijn, wat blijft er dan nog over om bang voor te zijn of verdrietig van te worden? Voor mij is dat een oergevoel van “Ik kan het leven aan”. De embodiment training heeft me geleerd te herkennen wanneer ik in slachtofferrol zit en wat ik kan doen om daaruit te stappen. Het enige wat mij weerhoudt om niet ten volste te leven en te doen wat ik echt wil doen, ben ik zelf. 
 
Ik voelde mij niet veilig in deze wereld, ik had last van angsten en vond het moeilijk om mijn ruimte in te nemen. Te staan voor wie ik echt ben. Ik wilde alles goed doen en daardoor zette ik mezelf op slot. Deze training heeft mij geopend. Ik voel mij nu vrijer dan ooit. Krachtiger dan ooit. Gelukkiger dan ooit. En op momenten waarin ik dit niet voel, heb ik handvaten en tools geleerd om mezelf te helpen hieruit te komen. Pijn en verdriet hoort bij het menselijk leven, maar ik voel dat het vanaf nu mij niet meer lam zal leggen. Het kan mij nu juist bekrachtigen. 
 
Afsluitend, ik denk dat de Embodiment training iets is dat je moet ervaren, voordat je echt weet wat is het. Het is een gevoel. De training verandert je manier van zijn. Ik kan het iedereen aanraden.

Maria

 

Wat is het fijn als je zwanger bent om al echt contact met je kindje te kunnen maken. Tijdens mijn vorige zwangerschap heeft Maneesha me daar al echt bij geholpen. Dat was zo mooi. Al zo genieten van de kleine terwijl hij nog in de buik zit. Daarna ben ik nog vaker geweest om goed voor mezelf te zorgen. Voelen waar je staat, wat je zelf nodig hebt en lief zijn voor jezelf; dingen waar ze je heel goed in kan begeleiden.

Ook  in mijn nieuwe zwangerschap wilde ik dit graag weer. Vol verdriet bleek ik zwanger van een kindje met een niet met het leven verenigbare aandoening. We kwamen voor de intens moeilijke keuze te staan om de zwangerschap uit te dragen of af te breken. Hoe dan ook moesten we afscheid van ons meisje gaan nemen, het was alleen de vraag wanneer.

Welke keuzes ga je dan maken? Wat is goed voor je kindje? Maneesha heeft mij en mijn man hierbij enorm geholpen. Door oprecht en echt te luisteren maar vooral door mij te helpen echt contact te maken met mijn kindje en haar zieltje. Hulp bij het laten stromen van de liefde en vanuit die liefde tot een keuze te komen. En door het contact met haar ook te kunnen berusten in de keuze. Ik voelde dat mijn meisje alleen kwam om geboren te worden en dat ze alleen wilde dat wij van haar zouden houden, waar ze ook was. De zwangerschap afbreken voelt dan ook niet als de juiste zin. We hebben haar eerder geboren laten worden. Ik heb nog nooit ervaren dat er bij zo’n groot verdriet ook zoveel liefde gevoeld kan worden.

Maneesha heeft samen met Christa voor mijn bevalling een welkoms- en afscheidsritueel voorbereid. De bevalling zou namelijk niet alleen een afscheid zijn, maar ook een echt welkom heten van ons meisje. Bij ons thuis heb ik samen met mijn man, met behulp van de prachtige rituelen uitgevoerd door Maneesha en Christa, ruimte aan het verdriet en aan de liefde kunnen geven. Ik heb mijn geest en lichaam kunnen voorbereiden om haar los te laten en haar de weg naar buiten te wijzen. Wat voelde ik me sterk en krachtig om die bevalling in te gaan. Niet te geloven hoe deze vrouwen je in je eigen kracht kunnen zetten.

Naar Maneesha ga ik nog steeds voor de begeleiding van mijn rouw en hulp bij het voelen wat op dit moment goed voor me is. Ze helpt me bij het laten stromen van de liefde voor mijn dochtertje zodat de liefde naast het verdriet kan staan. Ik zou het iedereen  gunnen om in periode van rouw of tijdens het geluk van een zwangerschap, of gewoon voor jezelf,  een keer begeleid te worden door Maneesha. Mocht ik weer zwanger worden zal ik zeker weer voor begeleiding gaan.  En dan hoop ik haar voor deze bevalling alleen voor een welksomritueel te vragen.  

Evelien

 

Iets meer dan een jaar geleden, kwam ik via een paar bijzondere duwtjes van het Universum bij Maneesha terecht en zij was en is exact wat ik nodig had! 
Ik zat net thuis in de ziektewet van werk en wist het allemaal niet zo goed meer. Ik liep wel bij de psycholoog rond, maar dat gaf mij niet de voldoening en voelde dat er meer nodig was.

Mijn eerste sessie met Maneesha was bijzonder, zoveel van wat ik tot zover had gelezen in boeken, vertelde Maneesha mij. En ze vertelde mij waar ik stond, wat er gebeurde bij mij. Maar vooral wat goed voor mij zou zijn. De Embodiment training.
Ik herinner me nog goed dat ik naar huis ging en voelde dat Maneesha zo goed voelde! Haar energie is zo liefdevol, warm en ik voel me helemaal welkom. Ik wist dat ik terug wilde, maar Embodiment?
Dan moet ik zeker in een groep m’n gevoelens gaan delen en praten? Dat wilde ik echt niet, praten in groepen vond ik maar niks, alle ogen op mij gericht. Maar ik voelde dat ik dit aan moest gaan en dat ik deze reis wilde maken. Juist om die angsten te overwinnen en te transformeren!

Ik heb uiteindelijk Embodiment 1 en Embodiment 2 gedaan en ik ben nog elke dag dankbaar voor deze mooie, liefdevolle sessies. In het begin was het spannend, wie ging er praten, wat kan er gezegd worden, wat zijn de juiste woorden? Wat is het gevoel, het echte gevoel? Wat is het verhaal? Waar ik de eerste paar sessies aan het oppervlak bleef en niet durfde te spreken, bewegen, geluid maken, veranderde dat al gauw. Ik herinner me de sessie nog zo goed. Ik voelde het borrelen van binnen, diep onder in m’n buik. Ik werd onrustig, boos en heet en daar kon ik gaan. Opgekropte gevoelens, die ik weggestopt had, verborgen had, genegeerd had maar wel met me mee droeg kwamen naar boven. Ik heb geschreeuwd, alles eruit. Tranen en daarna liefdevolle knuffels van de lieve vrouwen in de groep. Het is oke, ik mag er zijn, ik ben welkom met heel mijn verhaal. Terug naar huis in de auto voelde ik zoveel ruimte en lucht. 

Een paar sessies later kwam ik tot de kern van m’n verhaal. Dat verhaal wat ik altijd weg gestopt had, nooit met iemand gedeeld had, ik schaamde me ervoor. Probeerde het te negeren en te vergeten. Ik kon dit delen met de groep, huilen, schreeuwen, stampen. Al deze opgestapelde negatieve energie in m’n lijf eruit springen. Geluid geven aan mijn verhaal en erkennen dat het invloed had op wie ik ben vandaag. Voelen wat er van binnen leefde en dat delen. Ik herinner me nog zo goed dat ik die nacht thuis wakker werd in bed met zo’n warm gevoel in mijn buik. Alsof ik ruimte had gecreëerd, ruimte waar licht in kon komen in plaats van het donkere dat er was. 

De reis van Embodiment ging verder, de reis van je hoofd naar je hart is het. Ik heb kennis gemaakt met m’n Ego en met m’n hart. Maneesha heeft veel oefeningen met ons gedaan om ons te laten zien en voelen wat er in ons hoofd speelt en gebeurt. Hardop uitspreken wat ik dacht over mezelf en dat was zo confronterend. Het maakte me boos en verdrietig tegelijk. Ik behandelde mezelf zo gemeen en was gaan geloven in die gedachtes. Maneesha heeft me leren transformeren. Om negatieve gedachtes om te zetten in positieve gedachtes. Ik heb vrede leren sluiten met m’n verleden om vanaf nu vooruit te kijken. Niet te blijven hangen in mijn verhaal en in de rol die ik aannam.

Maneesha heeft mij leren voelen, voelen wat er echt in mij leeft. Dat mijn gevoel belangrijk is en dat dat er toe doet. Dat ik een stem heb en dat ik die mag gebruiken. Ik mag uit m’n schulp kruipen en mezelf laten zien. Ik ben mezelf belangrijk gaan vinden en ben een veel liever voor mezelf geworden. Ik heb mezelf welkom mogen voelen bij Maneesha, de groep en bij mezelf. Welkom met mijn hele zijn. Ik heb zoveel liefde mogen ontvangen van Maneesha en de groep. Liefde omdat ik het waard ben, net als ieder ander. 
Liefde met woorden, knuffels, zachtheid. De sessie afsluiten met een groepsknuffel was zo fijn. 

Ook heeft Embodiment mij geholpen om beter te luisteren naar mijn hart. Wat wil ik, wat is mijn weg, wat is mijn doel? Ik had een baan en heb deze opgezegd om een poosje te gaan reizen. Zonder Embodiment had ik die keuze niet gemaakt. Het leven kan zo veilig zijn en stabiel. Met elke dag hetzelfde. Maar ik leef om te genieten, intens te genieten. Dingen te doen waar mijn hart van gaat zingen, complete verwondering te voelen, extatische ervaringen te hebben. Dingen te doen waar ik energie van krijg en niet waar ik van leeg loop. En met dat laatste bedoel ik ook leren luisteren naar mijn lichaam. Mijn lichaam vertelt me zoveel, dat zijn signalen van hoe ik me voel. 

Als ik nu terug kijk naar mezelf een jaar geleden, zie ik zo’n groot verschil. En op dat verschil kan ik zo trots zijn. Ik was een bang, grijs muisje, diep verscholen in een hol. Hopend dat niemand haar zou zien en dat zo opgemerkt zou worden. Nu voel ik me sterker, opener naar de wereld, meer zelfvertrouwen, lichter, blijer, liefdevoller. Ik luister naar mezelf, ben lief voor mezelf (ook in mijn hoofd en gedachten). Ik voel nu zoveel meer en beter wat wel en niet bij mij klopt. Als ik spreek voel ik of het klopt, als iemand anders spreekt, merk ik dat dat wat doet bij mij. Dat ik een mening mag hebben en die uit mag spreken! Ook heb ik leren spreken in en voor groepen. Mijn tijd te nemen, rust te vinden. Ik vergelijk mezelf nu niet in groepen of kijk tegen iemand op. Ik ben mezelf in de groep en ik voel me goed! 
Ik begrijp mezelf elke dag een stukje beter, maar bovenal ik heb lol! Want hoe serieus het leven ook kan zijn, er is altijd plezier en vrolijkheid te vinden. 

Om een lang verhaal kort te maken, ik kan Maneesha met alle liefde aanbevelen! Maneesha weet precies de juiste plekken te raken met gesprek, de juiste gevoelens boven te brengen om tot de kern van jezelf te komen. Ze maakt een reis met je van hoofd tot hart, die heftig kan zijn. Je krijgt spiegels toegeworpen die je liever niet ziet, maar als je erin durft te kijken, leer je ze te omarmen. En in die spiegel zie je ook je ware, true self. What you need, is what you already posess. En Maneesha laat me dat voelen. Dat er in mij een bron van licht, liefde en vertrouwen is. En die bron mag overstromen en dat uitstralen naar de rest van de wereld. 

Lieve Maneesha, ik ben je dankbaar met heel mijn hart! 
Liefde voor jou! 

Bianca

 

Terug naar Individual sessions